Årringer 2

- en serie musikk-verksteder med trær og treverk
- oppdag lyden i trestokkene - lag ny musikk!

Ulike alderstrinn inviteres med i Drivhusets tre-musikk-projsekt. Felles for alle verkstedene er trær og treverk som materiale og skog som inspirasjonskilde. Alle de ulike "åringene" blir dokumentert her.

om årringer, skogen, lyden, tiden:
- viser årringene tiden som går ?
- er det mørke spor av vinter som gir treverket styrke?
- hvordan kan vi få treet til å dirre og skaper toner ?
- hvordan lage vår egen musikk med tre-instrumenter ?

ÅRRING 2
Barnehagene i Biermannshagen
- mai 2015:
Barnehagene inviteres til en lydoppdagelsesferd ute i Biermannsgårdens hage. Her er det montert diverse stokke-instrumenter med bark og det hele. Etter spilling og utprøving og litt samtale om kongler, frø, spirer, trær og årstider går gruppa inn i stua. Her fortsetter arbiedet med å komponere ny tre-musikk med flere tre-instrumenter som planke-xyofoner, kasse-trommer, raslere, krøllfurustrengebusken og sprettball-gnurekassa. 

Vøyensving-gruppe i aksjon


4/5-14 - Oskar Braaten barnehage
Siden været var ruskete og alle kom litt tidlig snudde vi rekkefølgen og begynte med inne-instrumentene først. Og da ble det tid til en grundig  fortelling om frø, spire og treet som vokser og legger på seg hver sommer. Pluss at vi saget en stokk og hørte forskjell på lyse og mørke toner. Så ble det utforskning av alle instrumentene i stua! Første musikkstykke het "Drage-regn på trær" inspirert av den mystiske sprettballknurringen og furubusken i starten.
Drageregn komponeres
Så forstatte vi med et litt løsere stykke med mange fine strykelyder fra pinneinstrumentet som heter Sangam-bossom, før alle gikk ut for å prøve stokkofonene i hagen.


Demo for Oskar Braaten bhg

UteJam Oskar Braaten bhgUteJam OSk B bhg
Full kraft på stokkofonene i hagen!

5/5-14 - Vøyensvingen barnehage - gruppe 1
Vi startet ute i hagen med å snakke om hvordan Utespilling trærne vokser, og så ble det en runde der alle i gruppa spilte ivei på stokkofon-stykket som fikk tittel Mann på tur. Når vi så gikk inn var det stor interesse for de andre rare instrumentene. Suselyder, dunk og rasling ble stadig sterkere i stykket som het Vindmølleren - og stativet med opphengte
Vøyensvingen_1_inne stokker fikk svingt seg så det nesten ramlet. Og når pkankexylofonene etter hvert satte inn med rytme fikk de følge av cello-lydene til Isak.


Vøyensvingen 1
Voyensvingen lagbilde

5/5-14 - Vøyensvingen barnehage - gruppe 2
Først samlet alle seg rundt stokkofonene i hagen der vi utvekslet tanker om hva som skjer når trærne vokser. Så ble det naturligvis
Vøyensving-gruppe i aksjonspilling på ute-stokkene før hele gjengen ble invitert inn i stua der flere instrumenter ventet. Fantasien fulgte lydene på lange reiser og tittelen på første låt ble Bestemor i havet  - muligens var hun en havfrue? Neste låt ble kort og godt kalt Sosusæsu. Hør alle låtene i avspilleren nedenfor:


Vøyensvingen 2 inne

Prosjektet fortsetter høsten 2015 med flere skoler og klasser også fra mellomtrinn og ungdomstrinn. Ta gjerne kontakt på tlf 48867467

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN FOR ÅRRINGER

ÅRRINGER gjennomføres med støtte fra Norsk Kulturråd og Fond for utøvende kunstnere. Takk til Håvard Pedersen i Oslo Kommune friluftsetaten for valg av leirplasser og tips om busk og kratt.

Team i Årring 2: Isak Anderssen, Jon Halvor Bjørnseth
Isak JHB

Drivhusets logo
kreative musikkverksteder siden 1998
http://drivhuset.org
Stokkofon i hagen

Årringer logo